3. Výber dôveryhodného predajcu

3.1. Ako zistiť, či je predajca dôveryhodný?

Ešte pred objednaním je dôležité zistiť, aké hodnotenie má predajca, od ktorého chcete objednať tovar. Vo vybranej aukcii klikneme na "sprzedajacy" (predávajúci), kde sa nám zobrazí karta užívateľa. Následne vyberieme možnosť "zobacz wszystkie komentarze" (zobraziť všetky komentáre). Otvorí sa karta predajcu, kde je dôležité pozrieť si, aby mal minimálne 20 hodnotení za predané aukcie.

3.2. Ak chcem objednať tovar od menej dôveryhodného predajcu

Ak má predajca menej ako 20 hodnotení za predané aukcie, prípadne má negatívne hodnotenia, tovar nebudeme objednávať. Ak aj napriek tomu chcete tovar objednať, je potrebné označiť pri objednaní, že s rizikom súhlasíte, prípadne uviesť do poznámky formulára, že tovar nebudete reklamovať a akékoľvek komplikácie s tým spojené beriete na vlastné riziko.

3.3. Ak chcem objednať tovar od menej dôveryhodného predajcu, ktorý vyžaduje platbu vopred

Ak predávajúci na aukcii uvádza, že tovar posiela iba po platbe vopred na svoj účet, je potrebné uviesť do poznámky, že túto podmienku akceptujete, prípadne označte pri objednávaní, že s rizikom súhlasíte. Tým beriete na vedomie, že zaplatený tovar reklamovať nebudete a taktiež nebudete žiadať späť vrátenie peňazí. (Neodporúčame.)

3.4. Ak chcem objednať tovar od veľmi nedôveryhodného predajcu

V tomto prípade tovar nebude objednaný za žiadnych okolností. To isté platí aj v prípade, ak predajca ešte nič nepredal. Ak tovar aj napriek tomu chcete objednať, použite formulár typu mnou dohodnutá objednávka.

3.5.Ako si môžem objednať tovar od nedôveryhodného alebo nového predajcu?

Najprv je potrebné napísať predajcovi SMS správu, či je ochotný poslať tovar na dobierku v rámci Poľska. Nezabudnite pred telefónne číslo uviesť predvoľbu 0048.
Preklad: Witam. Jest mozliwe wyslac towar za pobraniem w Polsce? nr. aukcji: (napíšte číslo aukcie)

Ak odpovie, pošlite mu nasledovnú adresu:
TovarPL - (Vaše priezvisko a meno)
Sobieskiego 7d
34-480 - Jablonka
tel. 796 33 44 33
Nezabudnite na vytvorenie objednávky typu mnou dohodnutá objednávka. Ak objednávku nevytvoríte, tovar nebude prevzatý.